Optiel Vest
Tjenester.

Våre tjenester

Smarthus

Smarthus er virkelig i vinden for tiden. Vi leverer og installerer de fleste typer smartstyring til både næring og privat. Et smartere hus har flere fordelr, blant annet kostnadsbesparelse. De to vanligste typene  av smartstyring finner du nedenfor:

KNX

KNX er en internasjonal standard for styring og regulering av lys, varme, ventilasjon og lyd. Velger du en bolig med KNX, får du en bolig som er meget trygg og energieffektiv. det gir deg også muligheten til at de elektriske punktene i huset kan styres fra ett og samme sted. KNX-teknologien har over 200 produsenter og utviklere som leverer komponenter, dette gir smart systemet et stort utvalg av muligheter og fleksibilitet.

Futurehome

Hus kan være smarte hus, man trenger kun strøm og internett for å komme i gang! Smarthus dreier seg om sikkerhet, komfort og en enklere hverdag. At du kan spare miljøet og penger samtidig er også en fin bonus. Et smarthus lar seg enkelt installere i løpet av et par timer og krever ingen oppgraderinger på elektrisk anlegg.

Ønsker du mer informasjon om smarte løsninger i hjemmet?

Brannsikkerhet

Brannforebyggende kontroll av elektriske anlegget i bolig.

Har du kjøpt ny bolig, skal selge eller ønsker å få en oppdatering på boligens elektriske anlegg? En av våre dyktige elektrikere i Stavanger kommer gledelig hjem til deg for en gjennomgang av hele den elektriske installasjonen. I en slik gjennomgang vil vi komme med råd og vink, samt at dere får dokumentert tilstanden på det elektriske anlegget. For internkontroll i næringsvirksomhet, se lenger ned på siden.

Visste du at som styret i borettslag er man ansvarlig for brannsikkerheten i sameiet?

Som eier av et byggverk er man til enhver tid ansvarlig for at brannsikkerheten i bygget er ivaretatt. I borettslag og sameier gjelder denne regelen for vedkommende styret. Dersom brannsikkerheten ikke blir tilstrekkelig ivaretatt, vil dette kunne ha fatale konsekvenser.

Brannvarsling og nødlyssytemer

Vi er sentralt godkjent for å være utførende part på brann og nødlysanlegg for næringsvirksomhet,  og samarbeider tett med de leverandørene som er sentralt godkjent for prosjekterende part. Velger du oss, skal du være sikker på at vi tar en slik jobb på sterkeste alvor.

Elbil ladestasjon

Ladere til privat, næring og sameier

Vi har et bredt utvalg av ladere til din elbil. I sammenheng med økt salg av elbiler i Norge, øker også etterspørselen for ladere og ladestasjoner. Optiel Vest tilbyr noen av markedets beste ladere, og står selvsagt også for montering av disse der du måtte ønske. Blant merkene vi fører er Zaptec, Tibber Easee, Wallbox, Schneider, Elko, Ratio, Eaton, Garo og DEFA.

Enten du ønsker en smart lader som styrer seg selv, eller en vanlig lader – vi fikser det! Vi leverer både infrastruktur og selve laderen til bolig, næring og sameier. Sammen finner vi den riktige løsningen.

Kontakt oss i dag, og vi kommer på gratis befaring til deg! 

Belysning

Til bolig og næring

Å velge riktig belysning er en kunst, og når man først finner de optimale løsningene kan det gjøre underverker for helhetsintrykket til en bolig. Dette gjelder hovedsaklig plassering av lyskildene, samt hvilke typer belysning som bør velges. Vi er eksperter på å lytte til kundens ønsker. Sammen kommer vi frem til løsninger som både er estetiske, og der lyssettingen er overlegen.

Hvorfor velge oss til belysning?

  • Lang kompetanse på både innvendig og utvendig belysning
  • Designbelsyning, spotter(LED), lamper – vi har det meste
  • Opptatt av å høre på kundens ønsker

Behov for ny belysning, eller montering av dette? 

Elektrotjenester

Våre elektrikere har senior erfaring med både små og store serviceoppdrag og nye installasjoner, både til privat og næring. Så om du ønsker å bytte termostat eller prosjektere og installere et nybygg, sitter vi på kompetansen. Sammen med deg finner vi den rette løsningen tilpasset dine behov og ønsker.

Ved interesse kontakt oss!

Internkontroll

Ved en internkontroll kommer vi sammen frem til en avtale som passer for dere. De to vanligste løsningene er:

1) Vi tar over hele prosessen, slik at dere ikke trenger å tenke på internkontroll.

2) Dere er delaktig i prosessen med internkontrollen, og vi kommer sammen frem til et samarbeid.

Ved internkontroll, kommer vi til avtalt tid og utfører kontrollen etter kundens ønsker. Kontakt oss idag!

Svakstrømsystemer

Vi tilbyr salg og installering av Siedle adgangskontroll. Med et slikt produkt får du modernisert ditt ringe- og døretelefon anlegg! I tillegg utfører vi også tjenester som involverer avløpssystem, styring for pumper og andre maskiner.

EKOM

Vi er godkjent og registrert installatør av EKOM. EKOM er en forkortelse for alle typer elektronisk kommunikasjon. Vi leverer alt fra antenne-kontakter i private hjem, til avanserte løsninger for næringsbygg.